Rakennuskohteitamme

Olemme tehneet ja korjanneet myös uudempiakin rakennuksia. Tässä joitakin jo valmistuneita kohteitamme:


Uudenaikainen rintamamiestalo

Lapinlahden Alapitkän omakotitalonäyttelyalueelle valmistui talo, jossa hyödynnettiin erilaisia vuosien korjausrakentamisen aikana hyväksi havaittuja ratkaisuja. Talon rakenteet ovat hengittäviä, tarvittaessa korjattavia,  eikä seinissä ole käytetty muovia.

 

 

Lue lisää


Pielaveden maneesi

Riitan tallille Pielavedelle rakennettu hevosmaneesi on puurunkoinen rakennus, joka mahdollistaa ratsastamisen säästä riippumatta. Teimme tämän hienon rakennuksen paikan päällä pitäen erityisesti mielessä tulevien tallin asiakkaiden tarpeet.

 

 

Lue lisää


Nummen vanhustentalojen katto

Teimme sadekesänä ja –syksynä 2008 Nummen vanhustentaloille Lapinlahden kirkonkylään uudet katot. Lähtökohtana tasakattoisten rivitalojen muuttamisessa harjakattoisiksi oli se, että katot sopivat talojen alkuperäiseen henkeen. Omasta mielestämme onnistuimme siinä hyvin, vaikkakin sääolosuhteen olivat välillä haastavat.

 

Lue lisää


Väärninkulman vuokrarivitalo

Väärninkulman rivitalojen suunnittelussa ideana oli se, että yksinkertainen on kaunista. Ajatukseltaan nämä muistuttavat vanhan Tampereen työläiskaupunginosan Viinikan puisia rivitaloja. Asuntojen sisäänkäyntejä ei ole aidattu eikä sisäpihoja ole tarkoituksella lokeroitu. Asukkaat voivat tehdä asumisestaan myös ulospäin persoonallisen varustamalla uloskäynnin kukkaistutuksin, polkupyörin, jalkapalloin ja puutarhaistuimin sen mukaan, keitä kussakin asunnossa asuu ja mitä asukkaat harrastavat.

Lue lisää

 


Portaanpään opisto

Tiilirunkoinen Portaanpään rakennus valmistui vuonna 1989 ja sai pian lempinimen ”palatsi”, mikä viittasi paitsi hulppeankokoisiin tiloihin, myös ajankohdasta johtuneisiin korkeisiin kustannuksiin. Valitettavasti läpihitsattu ruostumaton teräskate, jonka käytöstä Suomessa ei ollut aiempaa kokemusta, ei täyttänyt sille asetettuja odotuksia. Katto alkoi vuotaa jo uutena ja vesi valui höyrynsulkumuovia pitkin seinien sisään.

 

Lue lisää