Pielaveden maneesi

Vuoden 2014 suurimpia työmaitamme oli Pielavedelle Riitan tallille tehtävä hevosmaneesi. Tämä 51 metrin pituinen ja 21 metrin levyinen rakennus tehtiin ns. pitkästä tavarasta paikan päällä. Maneesin sokkeli tehtiin valuharkoista paikalla valetun anturan päälle ja runko tehtiin 8″ lankuista, jonka päälle tulevat kattotuolit nostettiin rakennusvaiheessa alhaalla maassa tehtyinä elementteinä.

Erikoisen tästä rakennuksesta tekee sen, että se suunniteltiin erityisesti sen tulevia käyttäjiä ajatellen. Riitan tallilla käy ratsastamassa monenlaisia erityisryhmiä, joille kaikille ratsastus on tärkeä apu mm. kuntoutuksessa ja siihen liittyvässä ratsastusterapiassa. Maneesi mahdollistaa toiminnan säästä riippumatta ja vieläpä siten, että puiset rakenteet eivät päästä yllättäviä hevosia mahdollisesti säikäyttäviä ääniä, mikä on riskinä metallisten runko- ja kattorakenteiden kohdalla. Tästä syystä myös kattopinnoitteeksi valittiin huopa äänekkäämmän peltikaton sijaan.

Keskeinen osa kaunista kokopuista maneesia on myös katsomo, josta käsin myös perheenjäsenet ja muut ratsastuksesta kiinnostuneet voivat seurata tapahtumia kentällä.

Maneesi_Lapiomies_esite_kevyt (PDF, koko 0.56mb)