Uudenaikainen rintamamiestalo

”Uudenaikainen rintamamiestalo” on kuvaava nimi Lapinlahden Alapitkän asuinalueelle vuonna 2015 valmistuneelle omakotitalolle. Tämä talo rakennettiin Lapiomies Oy:n ja Valkosten perheenjäsenten avulla yhdessä. Eli kyseessä on jonkinlainen näkemys siitä, millaisen talon kymmeniä puutaloja korjanneet ammattilaiset tänä päivänä itselleen – tai tässä tapauksessa pojalleen rakentaisivat.

Tämä talo jatkaa Matti Valkosen kehittämää ”Koti irti maasta” ideaa, jonka tarkoitus on koota yhteen vanhoja ja hyväksi havaittuja rakenteellisia ratkaisuja ja yhdistää näitä nykyaikaisiin asumistarpeisiin ja vaatimuksiin. Ehkä tärkein talon pitkäikäisyyttä korostava ominaisuus on kaikkien rakenteiden korjattavuus, jota ei uutta taloa tutkittaessa ihan ensimmäisen tulisi mietittyä.

Tämän idean perusteella esimerkiksi seinien lämmöneristeet voidaan vaihtaa tarvittaessa ilman rakenteiden purkamista. Myös modernin rakennukseen kuuluvat vesi- viemäri ja sähköjohdot ovat omissa kanavissaan, joissa näiden toiminta ja kunto on helppo tarkistaa. Ja tottakai tämä talo on rossipohjainen ja  ilmatiivis, mutta silti rakenteiltaan hengittävä.

Jos mietit kohtuuhintaisen ja varmasti hyvän omakotitalon rakentamista, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Juhontalo sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kuopiosta pohjoiseen E63 tien varrella. Järjestämme mielellämme vierailun tähän tavalliseen, mutta samalla yksilölliseen puutaloon tarvittaessa.

Esite Juhontalosta (Pdf-tiedosto, 0,3mb)